Monday, September 21, 2009

4 hari lagi

Penat nya. Lagi 4 hari sebelum majlis (mari menikmati saat-saat orang bujang) ;p. Preparation almost complete. Cuma ada a few changes.

1. Baju resepsi.
Atas sebab-sebab tetentu, baju resepsi ditukar. Puas mencari seluruh plaza alam sentral, mana ada nak sewa murah-murah. Paling murah pun rm700 untuk baju perempuan sahaja. And design pun lebih kurang je. Akhirnya bertekad, call siti dari rumah kebaya and buat appoinment. Stay kat rumahnya sampai kol 12. Akhirnya setuju untuk rent salah satu baju. Memang recommended laa rumah kebaya ni. layanan, tip top!!

2. Door gift bag
Agak keciwa, so terlari budget sket kat part ni, tapi takpelah, at least kat part lain sume Allah dah mudahkan.

Final day sebelum bercuti tu, habiskan beli-beli barang, jemput supervisor (sangat ngeri okay!, tapi alhamdulillah everything turns out well!), pergi rumah sewa, kemas sikit-sikit, shopping last minute and have a very pleasant journey balik kampung with my fiance. (Konvoi dengan adiknya.) Sepanjang jalan, we both bercerita tak henti-henti, ibarat orang baru berkenalan. :)

4 hari lagi. I will miss every moment sepanjang persiapan. Cat rumah sendiri. (cat rumah okay, bukan bilik), jahit obi untuk baju resepsi sendiri,(semalam lepas siap jahit obi bergaya dengan baju resepsi depan cermin dan suh kak ngah amik gambor..hehe), siapkan hantaran sendiri, siapkan doorgift, berjaga malam dengan kak ngah yang super duper creative dan berbakat, yang menunjuk ajar bab-bab seni hiasan, mencari barang-barang hantaran, mencari rumah sewa dengan Cik B, srvey2 wedding idea dalam internet. Every single thing kalau boleh nak buat sendiri, cerewet punya pasal, dengan budget yang limited, nak realisasikannya kene banya DIY la.. sib baikkk ada kak ngah..i will miss every single moment. *smile*

Happy hari raya everyone. Do pray for me :)

1 comment: